КУГЛАРСКИ КЛУБ МАКПЕТРОЛ

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ОФИЦИЈАЛНАТА СТРАНА НА КУГЛАРСКИОТ КЛУБ МАКПЕТРОЛ

ЗА КУГЛАРСКИ КЛУБ МАКПЕТРОЛ

Кугларскиот клуб „Макпетрол” постои веќе 30 години. Основан е со Одлуката на дел од вработените на РО „Макпетрол” преку Синдикатот, од којшто во тоа време е и финансиран, а во него членувале само вработените. По осамостојувањето на Р.Македонија, КК „Макпетрол” се престројува и се формира нова управа која зацртува планови за развој на Клубот, а за истите добива голема поддршка од Компанијата „Макпетрол”.

НАШИОТ ТИМ

Виктор Николовски

Дане Јакимовски

Горан Стојановски

Ибрахим Мемеди

НОВОСТИ

Макпетрол го израмни рекордот на Кометал Ѓорче Петров

Кугларите на скопски Макпетрол со минималната победа (4,5-3,5) над 18 Август 2016 остварена изминатава сабота,...

Макпетрол постави нов екипен рекорд во домашната лига

Кугларите на актуелниот првак на Македонија, Макпетрол, во дуелот против Вардар, во 3-то коло на...

Македонија има бисери – традиционални спортски манифестации

Македонија со десетината неколкудецениски спортски манифестации сѐ повеќе се афирмира и е препознатлива во странство,...

РЕЗУЛТАТИ